[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 19:56 ]
sontario napisał/a:
VIN decoder pokazał, że jest to rocznik 2007
napewno Moze pokazal, ze to jest rok modelowy
...o ile mi wiadomo grupa VAG wprowadza nowy rok modelowy zawsze po letniej przerwie, czyli jak najbardziej pasuje to ze jesienne auta to RM2007 pomimo montazu w 2006roku.
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 19:56 ]
sontario napisał/a:
VIN decoder pokazał, że jest to rocznik 2007
napewno Moze pokazal, ze to jest rok modelowy
...o ile mi wiadomo grupa VAG wprowadza nowy rok modelowy zawsze po letniej przerwie, czyli jak najbardziej pasuje to ze jesienne auta to RM2007 pomimo montazu w 2006roku.
Darek
Tyle, że moja została zakupiona jeszcze latem pod koniec lipca (pomyliłem się, nie 1 września tylko 1 sierpnia 2006 - data I rejestracji) więc na pewno nie na jesieni. Zatem tak wcześnie wprowadzonoby nowy rok modelowy? Z drugiej strony czy nie jest to bez sensu? W ten sposób nigdy się nie można dowiedzieć kiedy rzeczywiście samochód został wyprodukowany... :roll:
Przy RM nie musi chodzic o jakies FL wystarczy ze zmienia sie gama silnikow kolory tapicerek lub zestawy wyposazenia dodatkowego, wyglad zewnetrzny zostaje bez zmian.
Moje Polo Variant data pierwszej rejestracji 99 bylo RM99 pomimo produkcji 09.1998 na szybach bylo 98.
Nasza aktualna Ibiza produkcja 11.2003, szyby 2003, pierwsza rejestracja 12.2003 a RM2004.
Dlatego twierdze ze moja Octa jest unikatem ma tylko jeden rocznik :lol:
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 21:31 ]
...szukalem troche i wszedzie pisza ze zmiana RM w Audi, VW, Skodzie i Seacie jest zawsze w Maju
sontario, zmiano roku modelowego jest koło czerwca więc jak kupiłeś w lipcu to miałeś nowy rok modelowy
No chyba że tak rzeczywiście się dzieje, to wszystko jest jasne Zawsze lepiej wygląda rocznik 2007 niż 2006... :wink:
Rocznik pozostaje 2006 bo taki masz w dowodzie auta i karcie pojazdu. Jedynie rok modelowy 2007... Można szukać kozła który nabierze się ze to niby 2007 ale gorzej jak kozioł będzie lisem i potem stwierdzi że auto miało być z 2007 a jest z 2006 i uznana to za niezgodność... a po ostatnich sprawach z allegro... mógłby wygrać..
Ja mam podobna sytuacje... MY 2001... a autko z 2000... końcówki grudnia 2000 ;(
pzdr
Fery , historie serwisowania to znajdziesz w systemie CMR na komputerach w salonie SKody :lol: Do tego systemu jest link ale to działa tylko w salonach Skody bo mają autoryzacje na to, w domu by Ci to nie działało 8)
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
a napewno dobrze wpisałes VIN? Ostatnie 6 cyfr to zawsze numer produkcyjny nadwozia...
Jeśli to do mnie - z ciekawości - sprawdź swój VIN na obu podanych tu linkach....
Zobaczymy.
Ja swój numer wrzucałem metodą Ctrl+C => Ctrl+V - więc raczej były te same...
Komentarz